Cara Masak Rendang Daging

Posting Komentar

Cara Masak Rendang Daging. Supaya cepat sat airnya, pakai air santan secukupnya, setinggi jumlah bumbunya. Ini aku recook dari mbk andinskitchen (instagram) ya, cuma aku sesuaikan lagi dgn selera aku, jd ada beberapa tambahan bumbu.

Hanieliza's Cooking Nasi jagung, Rendang Tok & Acar Rampai [Masak]
Hanieliza's Cooking Nasi jagung, Rendang Tok & Acar Rampai [Masak] from hanieliza.blogspot.com

Ini aku recook dari mbk andinskitchen (instagram) ya, cuma aku sesuaikan lagi dgn selera aku, jd ada beberapa tambahan bumbu. Ini versi premium “dari situ kita ketemu rendang yang masih dipakai dengan tungku. Masukkan serai, daun kunyit, daun salam, daun jeruk dan lengkuas.

Tambahkan Kapulaga, Bunga Lawang, Kayu Manis, Pala Dan Ketumbar.


Jangan takut untuk menyediakan hidangan ini kerana resepi ini telah diolah bagi memudahkan anda untuk memasaknya. Myresipi.com ialah wadah perkongsian resepi untuk wanita dan sesiapa sahaja yang suka memasak untuk keluarga, dengan kasih sayang. Ini aku recook dari mbk andinskitchen (instagram) ya, cuma aku sesuaikan lagi dgn selera aku, jd ada beberapa tambahan bumbu.

Sate Disajikan Dengan Berbagai Macam Bumbu Yang Bergantung Pada Variasi Resep Sate.


Hirisan daun kunyit dan daun limau purut pula menambahkan lagi keistimewaan rasa pada rendang ini. Daging yang dijadikan sate antara lain daging ayam, kambing, domba,. Masukkan serai, daun kunyit, daun salam, daun jeruk dan lengkuas.

Jadi Kita Mencoba Hadirkan Menu Rasa Lokal, Salah Satunya Beef Rendang,” Pungkasnya.


Sangat berbaloi mencuba resepi ini walaupun nampak sukar dan munggunakan bahan yang banyak. Masukkan daging sapi, aduk hingga kaku. Kalau nak lebih sedap, gunakan santan dari kelapa segar.

Salah Satu Olahan Daging Yang Juga Bisa Awet Dalam Waktu Lama Adalah Empal.


Teksturnya yang lembut dan tidak pengus (seperti daging kambing) menjadi. Menjadikan sop ayam sebagia menu masak sehari hari juga merupakan pilihan yang tepat. Satu tip yang boleh che' nom kongsikan sekiranya.

Ini Versi Premium “Dari Situ Kita Ketemu Rendang Yang Masih Dipakai Dengan Tungku.


Resep masak rendang sapi 1,5 jam. Supaya bumbunya kental bervolume, pakai kelapa parut sangrai plus tumisan bumbu halusnya. Alhamdulillah, akhirnya nemu resep yang sesuai utk masak rendang sesuai selera.

Related Posts

Posting Komentar