Cara Masak Daging Rendang

Posting Komentar

Cara Masak Daging Rendang. Sangat berbaloi mencuba resepi ini walaupun nampak sukar dan munggunakan bahan yang banyak. Atau ingin punya satu set alat masak yang lagi hits.

Resep dan Cara Memasak Ayam Kecap Simpel Enak YouTube
Resep dan Cara Memasak Ayam Kecap Simpel Enak YouTube from www.youtube.com

Myresipi.com ialah wadah perkongsian resepi untuk wanita dan sesiapa sahaja yang suka memasak untuk keluarga, dengan kasih sayang. Ini aku recook dari mbk andinskitchen (instagram) ya, cuma aku sesuaikan lagi dgn selera aku, jd ada beberapa tambahan bumbu. Saat memasak kemarin, aku sedikit lebihkan ukuran dagingnya ya.

Panaskan Minyak Dalam Wajan, Tumis Bumbu Halus Hingga Bebrutir Halus, Harum Dan Matang.


Sangat berbaloi mencuba resepi ini walaupun nampak sukar dan munggunakan bahan yang banyak. Tetap pakai cara slow cooking disaat air santan sudah sat. Masukkan serai, daun kunyit, daun salam, daun jeruk dan lengkuas.

Satu Tip Yang Boleh Che' Nom Kongsikan Sekiranya.


Masukkan daging sapi, aduk hingga kaku. Saat memasak kemarin, aku sedikit lebihkan ukuran dagingnya ya. Alhamdulillah, akhirnya nemu resep yang sesuai utk masak rendang sesuai selera.

Sate Disajikan Dengan Berbagai Macam Bumbu Yang Bergantung Pada Variasi Resep Sate.


Myresipi.com ialah wadah perkongsian resepi untuk wanita dan sesiapa sahaja yang suka memasak untuk keluarga, dengan kasih sayang. Ini aku recook dari mbk andinskitchen (instagram) ya, cuma aku sesuaikan lagi dgn selera aku, jd ada beberapa tambahan bumbu. Salah satu olahan daging yang juga bisa awet dalam waktu lama adalah empal.

Tambahkan Kapulaga, Bunga Lawang, Kayu Manis, Pala Dan Ketumbar.


Daging yang dijadikan sate antara lain daging ayam, kambing, domba,. Atau ingin punya satu set alat masak yang lagi hits. Kalau nak lebih sedap, gunakan santan dari kelapa segar.

Atau Panci Presto Untuk Bikin Lontong, Ketupat Atau Rendang.


Resep daging lapis dadar yang enak. Mungkin selama ini kamu mengidamkan stand mixer agar lebih mudah membuat roti dan kue lebaran. Teksturnya yang lembut dan tidak pengus (seperti daging kambing) menjadi.

Related Posts

Posting Komentar